Vänner vi minns

Zammi

En stor kluns till katt, men kelig och gosig. Fångade inga möss, men höll ordning på kattkompisarna. Han blev 13 år.

 

Stumpan

Katten Stumpan lärde vi känna på gården Ringsdal, där hon bodde när vi flyttade in. Hon var då känd under namnet "Svanslösan". Vi fick ha henne 8 härliga år. Ingen vet exakt hur gammal hon var.

 

Peggy

Bordercollien Peggy övertog vi från gården Asphult. Hon var en snäll hund som gillade att valla katten Stumpan och hänga i hästarnas svansar. Vi fick ha henne i 5 år innan en dålig höft gjorde att hon fick somna in, 13 år gammal.

 

Blakkur frá Þingdal

Blakkur var vår trogne vän. Han ställde alltid upp på alla galenskaper som vi bad honom om, oavsett om det gällde ponnyridning, slädturer, härliga promenader i skogen och bröllopskörning i tätorten. Han fick somna in efter ett kolikanfall, 26 år gammal.

 

Blidur från Väshult

Den underbara Blidur från Väshult, e: Gyrdir frá Árbakka. Honom ägde vi bara en kort period, innan vi bytte bort honom mot ett sto med föl. Något senare flyttade han tillbaka till Ringsdal, men då med Maria som ägare. Han fick tyvärr somna in alldeles för tidigt pga svår kolik.

 

Bangsi frá Hvolsvelli

Bangsi var en turridningshäst som vi köpte av Asphults Islandshästar. Han och Blakkur var gamla vänner och kollegor. Tyvärr trivdes inte Bangsi hos oss, han saknade sin stora flock och fick flytta hem igen. Kort därefter fick han somna in pga ett kraftigt fånganfall.

 

Saga frá Árbakka

Saga var stoet som vi bytte till oss mot Blidur. Hon är en känslig tjej som gillar att bli ompysslad och borstad. Nu bor Saga utanför Helsingborg, vid slottet Kulla-Gunnarstorp, hos Anci och Bodil och ett stort gäng andra islandshästar.

 

Sindri från Bäcketorp (Vidar från Kulla-Gunnarstorp)

Sindri, som numer heter Vidar, var en odräglig liten hingstunge när han kom till oss. Men efter att ha blivit uppfostrad av Blakkur, kastrerad och växt upp, så är han nu en stor maffig nallebjörn till häst. Han visar gärna upp vad han har lärt sej. Vidar bor vid slottet Kulla-Gunnarstorp utanför Helsingborg tillsammans med mamma Saga och ett stort gäng andra islandshästar.

 

Fara Tabac (Tara)

Tara är en kallblodstravare och var turridningshäst utanför Stjärnhov när vi köpte henne. Tanken var att hon skulle dra vagn och/eller släden, men hon var alldeles för pigg och framåt när hon selades på. Vid ridning var hon lugnet själv. Tara såldes för att bli avelssto hos en uppfödare av kallblodstravare, men har sålts vidare flera gånger efter det. Nu vet vi tyvärr inte var hon bor.

 

Master G

Master G, gotlandsruss. Tanken var att han skulle vara hagkompis och sällskap till Sindri, men han trivdes inte så bra hos oss. Han kom från en ridskola i Stockholmstrakten och saknade tydligt alla barn som vistats i det stallet. Master såldes till Ronja, en tjej utanför Norrköping.

 

Sidan är under konstant uppbyggnad, fler bilder och minnesvärda vänner kommer att dyka upp.